Växla till professionellt konto på Instagram

Mina Carlsson
Växla till professionellt konto på Instagram

Få bättre insikt med professionellt konto

Att byta till ett Instagram företagskonto tar inte mer än ett par minuter. Genom att göra om din personliga profil till ett företagskonto får du tillgång till funktioner som kan hjälpa ditt företag att växa.

Den professionella översikten ger dig möjlighet att spåra dina resultat och få bättre insikt i vilka som interagerar med ditt företag på Instagram. Du får även möjlighet att marknadsföra dina inlägg direkt i appen med några enkla steg.

Good to know – Ditt Instagramkonto behöver uppfylla två viktiga kriterier för att du ska kunna växla till företagsprofil; ditt Instagramkonto måste vara offentligt och kopplat till en Facebooksida.

Så växlar du till professionellt konto på Instagram

Här nedan följer en steg för steg-guide hur du gör för att konfigurera ditt företagskonto. Men innan vi börjar så måste du först skapa ett Instagramkonto, eller så kan du använda ett befintligt Instagramkonto.

  1. Gå till din Instagramprofil och tryck på menyn längst upp till höger
  2. Tryck på Kontotyp och verktyg
  3. Tryck på Växla till professionellt kontofortsätt
  4. Välj en kategori för ditt företag → klar
  5. Välj Företagnästa
  6. Lägg till kontaktuppgifter → nästa
  7. Välj vilken företagssida på Facebook du vill koppla ditt konto till
  8. Konfigurera ditt professionella konto genom att slutföra de valfria stegen eller tryck på krysset i övre högra hörnet i din profil
  9. KLART!
Få bättre insikt med ett professionellt Instagramkonto

Optimera din företagsprofil

När du nu har växlat till ett professionellt konto så är det hög tid att optimera din företagsprofil. Detta genom att se till att din profilbild, beskrivning, länkar, kontaktuppgifter och höjdpunkter är uppdaterade och utnyttjas på bästa sätt. Vill du veta mer om hur du skapar en proffsig företagsprofil på Instagram? Lär dig mer i vår guide!