Så får du ett sökbart Instagramkonto

Mina
Så får du ett sökbart Instagramkonto

Ditt namn på Instagram är sökbart och det kan därför vara avgörande att detta är optimerat för att användare ska hitta ditt konto. Vad är egentligen skillnaden mellan användarnamn och namn och var ser man det? Jo, ditt användarnamn är det namn du har döpt ditt konto till, till skillnad från ditt “namn” som fungerar mer som ett alternativt namn för ditt konto. I vårt fall är vårt användarnamn på Instagram @salty_communication. Vårt namn på Instagram är istället Salty | Performance Marketing. Du hittar ditt namn inne på din Instagramprofil, det är rubriken i fet stil under din profilbild.

Diagram Some 1

Varför är det viktigt att ha ett sökbart namn på Instagram?

Du som företagare vill såklart synas i de sökningar som är mest relevanta för din verksamhet. Därför blir ditt alternativa namn superviktigt!

Om någon gör en sökning på Instagram på en viss bransch, tjänst eller produkt så kan ditt konto dyka upp i deras sökresultat. Använd därför ett relevant sökord ihop med ditt företagsnamn för störst chans att synas där det verkligen räknas. Vi på Salty Communication vill ju givetvis synas när någon söker på Performance Marketing, just därför har vi döpt vårt Instagram-namn till det.

Hur ändrar jag mitt alternativa namn?

Klicka dig in på din profil på Instagram. Välj sedan “redigera profil” och skriv där det står “namn” ditt nya optimerande alternativa namn. Spara – klart!

3